![]() ![]() |
![]() |
|
|
|||
![]() |
![]() |
|
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
|
||||
perjantai, toukokuu 31, 2002 Jussi "s0dan seinämaalaus" Karppanen on maalaillut paljon kurvikkaita naisia vähissä vaatteissa. Ja kaiken lisäksi vihreät Polizei -autot ovat häviämässä maailmasta.
Unohda Kultakala, tässä on Seducity. Dave kysyy lukijoiltaan tulevatko weblogit korvaamaan ammattitoimittajat. Ei mikään yllätys, että kukaan ei äänestänyt puhtaasti "kyllä". Blogger oli alhaalla aika pitkään. Keskitetyn verkkopalvelun ehkä suurin heikkous on juuri se, että yksi rikkinäinen lenkki pysäyttää kaikki rattaat.
tiistai, toukokuu 28, 2002 Tämä IBM:n mainos on aika hauska. MySQL-Front ja mySQLyog ovat Windows-clientteja MySQL:ään. MySQLyogin saitin tekstin perusteella voisi epäillä, että softan ohjelmoijat ovat aika nuoria. Salon: Sen toisen vaon paluu. Lukijalta: “Kovasti luovat positiivista asennetta käyttäjiin Microsoftilla.” Lisäsin Tätä suodatetaan -linkkeihin Käytöskukan ja
maanantai, toukokuu 27, 2002 Kai Keräsen Ordinary world -valokuvasarja on aika hauska. Olisi kiva jos kuvia voisi katsoa myös isompana. Jonathan Yuen yhdistää aika onnistuneesti Garamondin ja Shelley Volante Scriptin.
lauantai, toukokuu 25, 2002 Lempikohtani Top 10 uutta tekijänoikeusrikkomusta -listasta on numero kaksi: “Watching MTV if you are older than 35 or Matlock reruns if you are younger than 40 — Advertisers buy ads to reach a particular demographic. If you aren't part of that demographic you are, effectively, a thief.”
perjantai, toukokuu 24, 2002 Jarno Virtasella on hyviä juttuja. Ilta Päivä Sanomat on hauska ja päiväkirja tupakanpolton lopettamisesta, no, jos ei rohkaise, niin ainakin todistaa, että kaikki lopetuskokemukset ovat samankaltaisia. Jalostuksen kruunuhetki: höyhenettömiä kanoja. Kiitos linkistä Simolle. Jippiin jutussa Varaventtiilinä kirjoittaminen käsitellään syitä päiväkirjan pitämiseen. Juttu on jotenkin pinnallinen ja poukkoileva.
torstai, toukokuu 23, 2002 En ollut täysin vakuuttunut eilisestä TaiKin muotinäytöksestä. Olisin kaivannut enemmän dramatiikkaa ja reippaasti ylilyötyjä vaatteita. Monet mallistoista oli kuin suoraan H&M:n hyllyvalikoimasta. Vaatteista loisti liikaa trendikkyys ja tietynlainen teinimäisyys. Onneksi poikkeuksiakin löytyi, joista yksi oli viimeaikoina erittäin paljon mediajulkisuutta kerännyt Paola Suhonen. Hänen ja parin muun opiskelijan vaatteissa näkyi menestysreseptin ainesosia: ripaus uusinta uutta, hyppysellinen hulluutta ja uniikki oman käden jälki. Mainittakoon nyt nimeltä vielä yksi tuleva huippudesigneri: Heikki Salonen (ihan vaan sen takia että voin myöhemmin sanoa muille: "no niin kato ny, mähän sanoin"). Minulle hyvät muotinäytökset ovat taidenäyttelyitä, joissa vaatteet ovat teoksia. Ei niin mielenkiintoiset näytökset ovat silkkaa viihdettä/bisnestä, joissa esitellään esimerkiksi Stockmannin kevään vaatevalikoimaa. Muotinäytösten vaatteet useimmat ihmiset torjuvat lausahduksilla kuten, "eihän noita voi käyttää Erkkikään". Vaate on hänelle täysin merkityksetön. Mitä tekee vaatteella, jota kukaan ei voi käyttää? Ajattele, jos taidemuseoissa ihmiset arvostelisivat teoksia periaattella "jos se ei sovi olohuoneeseemme, sillä ei ole mitään arvoa". Hullunkurista. No, joka tapauksessa, Erkki ei ehkä tiedä, että ostaessaan vaatteen melkein mistä tahansa, on sen ideat otettu juuri niistä näytösvaatteista, mitä hän ei voi kuvitella milloinkaan pitävänsä. Pienet yksityiskohdat laimennetaan ja muokataan teolliseen valmistukseen sopiviksi. Sen jälkeen minä ja Erkkikin voimme pitää muodikkaita vaatteita ja esitellä niitä Tigerin jonossa ;)
Mistä pienet skriptauskielet tulevat Rasmus Lerdorfin haastattelu Sitepointissa on aika mielenkiintoinen, varsinkin loppupuolisko, jossa Lerdorf, PHP:n luoja, vastaa lukijoiden kysymyksiin skriptauskielen tulevista kehityksistä. Se, että PHP kehitettiin nimenomaan ratkaisemaan ongelmia webissä, tekee siitä hyödyllisen. Lerdorf: “I actually hate programming, but I love solving problems.”
keskiviikko, toukokuu 22, 2002 Oululainen sanomalehti Kaleva kirjoittaa blogeista. Asiallisessa jutussa kerrataan blogien lyhyt historia ja valotetaan erilaisia näkökulmia aiheeseen. Janne Aukia pääsee sanomaan muutaman sanan Kuutiosta ja filosofoimaan bloggaamisen syvimmästä olemuksesta: "Hyvä weblog kertoo ihmisestä."
Aktivist lomautta koko Suomen henkilöstönsä, Suomen lehden kohtalo auki. En yhtään ihmettele, ettei Aktivist ole kyennyt viemään kaksi kertaa useammin ilmestyvän City-lehden valta-asemaa. Esittelyssä Pähkinätehdas ja Luksus. Eikä loppua näy, hee. Seksiä hakenut 13-vuotias tyttö tapettiin. Surullinen tarina, jolla epätavallinen käänne: uhri itse käytti verkkoa seksikumppaneiden etsimiseen.
tiistai, toukokuu 21, 2002 "Yksi blogi lisää nettimaailmaan, tällä kertaa videopelien maailmaan keskittyen." Aki Järvisen blogi Ruutukaappaus on pitkän ja hartaan odotuksen jälkeen vihdoin avattu.
Lisää Google-logokivaa. Tuli valitusta, että eilen mainittua Paus3 on kuollut. No tässä sitten elävä blogi: Cybbis.
maanantai, toukokuu 20, 2002 Viikko Rukalla ja sen jälkeen Agia Napassa laittoi rahapussin niin litteäksi, että voisi iltapuhteeksi ruveta tekemään pientä salapoliisin keikkaa.
CMYK! “Sanoivat Internetissä että sellainen weblog olisi nyt viileä juttu, joten ajattelin tehdä niitä kerralla neljä. Etteivät lopu heti kesken.” Toisin kuin elokuvakriitikot yleensä, Leffatykin arvostelijat tykkäävät katsoa elokuvia. Tällä on tosin hyvät ja huonot puolensa; en tiedä mitä ajatella arvostelijasta, joka on antanut Zorron naamiolle täydet viisi tähteä. Saitti oli mm. RE: Big Onen epäkaupallisen sarjan finaalissa. Olen lukenut aikaisemmkinkin Wordin skriptausmahdollisuuksista, mutta tämä näyttää todella hyvältä. Osoitteenmuutoksista Tein osoitteenmuutosilmoituksen Radiolinjalle verkossa. Laskut tulevat perille ihan oikeaan paikkaan, mutta maksukehotukset osoitetaan silti vanhaan osoitteeseen. Taneli yritti vastaavaa M&M:n kanssa, mutta eipä lehteä ole kuukauteen kuulunut. Vaan eipä puhelimellakaan parempaan päästä. Soneran adsl-linjasta tulee kuukausittain kaksi laskua: yksi Plazalta isp-palvelusta ja toinen Entrumilta linjan vuokrasta. Arvaa vaan tuleeko toinen vanhaan osoitteeseen ja toinen uuteen. Huoh.
lauantai, toukokuu 18, 2002 Mikin paastopäiväkirja on aika mielenkiintoinen. Mobiiliviihde.net on otsikoissa. Palvelusta ja palvelun takana olevasta 15-vuotiaasta Kalle Tiihosesta on ollut juttua aikasemminkin. Electronic Music in Finland - The Early Years. No olihan se Antonin jälki tuttu mulle jostain.
perjantai, toukokuu 17, 2002
Hui, Absum.netin uusi ulkoasu on vaikuttava! En ole koskaan tavannut toista aurinkoaivastajaa, mutta ei se kommenteista päätellen ole niin harvinaista kuin luulin. Hämmentävintä ihmisille on se, kun nenääni alkaa kutittaa tietyllä tavalla ja alan "etsiytymään" lähimmän valon luokse. Kai se näyttää aika hassulta kun kallistan pääni (suun roikkuessa auki tietenkin, heh) ja avaan silmäni äärimmilleen aivastaakseni.
torstai, toukokuu 16, 2002 Phat Lip Jacksonin Rakkaudenvaltikka.net. Ohoh. Ensi viikolla: Ei weblog-fiilistelyä Jani haastatteli minua ja Visaa RE:n juttuun Bloggaaminen on pop. Katso myös Artturi.org, Ianne Zachar Maecelae, Kaaos.org ja Siirtofolder. Olen jauhanut viime aikoina niin paljon weblogeista, että olisi varmasti aika pitää aiheesta breikkiä. Täten lupaan ja vannon, että ensi viikolla, alkaen siis maanantaista, en kirjoita kertaakaan weblog-ilmiöstä. Jos sanani syön, niin kohtaloksi koitukooni hirmuisen polttavan kanelihaasteen. Siinäkö se sitten oli? No, nyt on siviilipalvelus suoritettu. Ei se oikein vielä tunnu; on kuin olisi viikonloppu. Eilisissä läksiäiskahvitteluissa ja tänään Medialabran Demodayssa tuli fiilis, että kyllä sinne tulee ikävä. No, ehkä jonain päivänä löydän itseni siellä opiskelemassa — tai vielä parempaa: opettamassa. Heh heh. Nyt pitäisi miettiä miten se vuokra maksetaan. Kaipa sitä täytyy kaivaa CV esille ja lähteä työnhakuun.
keskiviikko, toukokuu 15, 2002 Klassisten mac-ikonien ja fonttien suunnittelijan Susan Karen haastattelu. Soulsampler on nyt valmis ja projektianalyysi on saatavana saitilla pdf-muodossa. Nyt kaikki vaan portfolioitaan uusimaan! Anton, projektin takana olleen parivaljakon suomalainen osapuoli, itseasiassa mailasi meille asiasta joskus viikko sitten, mutta asia jäi jotenkin mainitsematta.
tiistai, toukokuu 14, 2002 Mitä? Applen uuden serverin nimi ei ole iServe? Ei xServe? Ei edes Serve X? Selfdestruct.net on jälleen yksi lupaavan näköinen suomalaisblogi. Movable Type näyttää olevan suomalaisblogien yleisin julkaisualusta. Sami vastaa eilisiin weblog-mietintöihini. Olen Samin kanssa samaa mieltä: weblog-maailma näyttää tosiaan olevan vaarassa luhistua kokoon. Mutta se on aina toisaalta ollutkin sisäsiittoinen narsisti. Vanha vitsi kuuluukin, että bloggaajien lempiaihe on weblog-ilmiö. Ja tietylle nimettömälle, joka pyysi lepoa weblog-aiheiden käsittelyyn, pidän breikin aiheesta pian. Vaan ei ihan vielä, sillä ainakin yksi juttu on tulossa vielä...
Hmm. Hämeenlinnan kaupunginkirjaston perinteikäs Makupalat-verkkopalvelu on lisännyt Internet-osastoonsa alakohdan weblogeille. Alkaa olla yhä vaikeampaa kirjoittaa skriptejä, jotka eivät timeouttaisi piskuisella Communitech-tilillämmme. Ottaa päähän kun yksinkertaistenkin asioiden, kuten lokitiedostojen purkaminen hyödylliseksi tiedoksi, täytyy tehdä älyttömästi optimointiaK. Juuri kun olin sanomassa, niin linkback-skripti otti ja hajos.
maanantai, toukokuu 13, 2002 Ja vielä muutama sana weblogeista Salonin Scott Rosenberg kirjoittaa weblogeista: “It should be obvious that weblogs aren't competing with the work of the professional journalism establishment, but rather complementing it. If the pros are criticized as being cautious, impersonal, corporate and herdlike, the bloggers are the opposite in, well, almost every respect: They're reckless, confessional, funky -- and herdlike.” Vitsailemalla jutun alussa "perinteisen median" suhtautumisesta weblogeihin (taasko yksi juttu weblogeista?), Rosenberg osuu weblogien arvostuskeskustelun naulan kantaan: weblogit eivät ole "uutta journalismia" sen enempää kuin korvaisivat "perinteisen journalismin". Weblogit eivät ole... No, oikeastaan mitään. Weblogit ovat yksittäisten ihmisten ajatuksia, kokemuksia, kertomuksia. Weblogeissa itsessään ei ole mitään merkittävää; ne ovat vain ääneen ajattelua, keskustelua, hyperlinkitettyä tekstiä. Weblog voi olla tapa jäsentää ajatuksiaan, jakaa kuulumisiaan ystävien kanssa tai ehkä harjoittaa aivojaan. Tärkeätä ei weblogissa ole muoto — eikä aina edes sanoma. Pidän weblogien holtittomasta nopeudesta, huolettomasta tyylistä ja sanoman hiomattomasta välittömyydestä. Lempiblogeilleni yhteistä on kirjoittajien tapa sekoittaa "asiatekstin" mukaan päiväkirjallisia otteita omista elämistään. Weblog, kuten mikä tahansa ihmisen tuottama tekele, on rajoitettu ainoastaan kirjoittajansa ilmaisukyvyn mukaan. Mikä weblog-ilmiössä minua kiehtoo, on se, miten lukemattomat ihmisäänet ovat saaneet lähipiirinsä ylittävän kantaman. Yhtäkkiä voin "kuulla" tuhansien ihmisten mielipiteitä arjesta esoteeriseen; säästä hollantilaisen poliitikon murhaan, käyttöjärjestelmien paremmuudesta ilmaisunvapauteen. Palaan yhä uudelleen ja uudelleen samanhenkisten kirjoittajien blogeihin, sillä he kirjoittavat asioista, jotka kiinnostavat minua. Eivät weblogit ole maailman mittapuussa kovin merkittäviä, mutta mitä siitä? Missä sinun blogisi viipyy? --- Sami kommentoi edellistä. Macromedia käyttää weblogeja tuotejulkistustensa tukena. Päivittelin vähän noita Tätä suodetaan -palstan linkkejä. Valitettavasti lista vain kasvoi, sillä en löytänyt montakaan, jota olisin hennonnut tiputtaa pois. Joskus pitää sitten tehdä oikea linkkien suursiivous.
sunnuntai, toukokuu 12, 2002 Onko tämä vitsi? Harkitseeko EU tosiaan lippunsa vaihtamista tähän?
lauantai, toukokuu 11, 2002 Pinseri on Samin ja Riitan uusi (kaksikielinen?) weblog. Teemana Tärkeät Asiat, heh. Nervousroom hakee kirjoittajia. Onkohan kyse jonkinlaisesta ryhmäblogista? Ja mitä eroa sillä olisi Surfstationin Editorial-, k10K:n News- tai Newstodayn Broadcast-palstoihin? Croatoan.net tietää minne ei pidä mennä. Koneiston kävijätilastot ovat näköjään julkisia. Saitilla on käyty tässä kuussa vajaat 8500 kertaa. Karo Hämäläinen miettii mitä salaliittoteorioita löytyy TJ Groupin viimeisimmän osakeannin takaa. Koska olemme niin mukana päivän trendeissä, heitin kasaan linkback-skriptin (vasemassa palstassa "Paluulinkit"). Lyhyihin entryihin linkback-mekaniikka ei oikein taivu, mutta näkyy siinä edes mistä ihmiset ovat tulossa.
perjantai, toukokuu 10, 2002 Futudesign on arkkitehtiopiskelijoiden foorumi. Varsinainen foorumi (hieman hämäävästi) löytyy oikeaylänurkan FutuForumBeta-linkin takaa.
keskiviikko, toukokuu 08, 2002 OJR:n Cutting the Cord With Print kertoo miten kolme printtilehteä ovat siirtymässä pewlkästään verkkoon. Oletko koskaan miettinyt millaista on taide- ja museonäyttelyiden purkaminen? Xpenguinin IP-Atlas on php-skripti, joka sijoittaa IP-osoitteiden maantieteellisia sijainteja kartalle.
maanantai, toukokuu 06, 2002 Ärsyttävää. Ei voi käyttää konetta kun pitää odottaa että kukat kasvaisi.
lauantai, toukokuu 04, 2002 The Finnish font scene. Sivua ylläpitää Kanadassa asuva tietojenkäsittelytieteenproffa Luc Devroye. TrueTypen isäksi titeeleeratun Sampo Kaasilan haastattelu. MyFonts tietää Suomen väestöluvun, valuutan, pääkielet ja jopa hieman maan historiasta. Faktat ovat CIA:n maailmantietokirjasta, mutta tuntuu hassulta, että nettikauppa, joka myy fontteja, tarjoaa näitä tietoja. Tai kaipa se on kekseliäs tapa antaa muuten vajaalle tietosivulle vähän sisältöä. tun Verisign.
perjantai, toukokuu 03, 2002 Excerpts from the Personal Diary of Marko Karppinen. Saitin muoto tuli itseensä (väännös englannin "came unto himself" -fraasista; voiko suomeksi sanoa noin?) eikä kyseessä ollutkaan enää weblog, vaan pikemminkin katkelmia päiväkirjasta. Uusi tasareunainen kaksipalsta taitto näyttää todella hyvältä. Visa Kopu bloggaa. Cool. Kommentaattori on suomalainen weblogi. Liekö kirjoittaja karanneen jossain välissä inttiin, sillä lokakuusta huhtikuuhun on kirjoituksissa ammottava aukko. Janne kysyy: "Onko olemassa ilmaisia tai erityisen halpoja PHP-hosting-palveluja?" Miten olisi Freeshell.org? RE: Alexista Aktivistin toimari, Ruokala.comin domaini kaapattiin. Sotkuista, eikö totta?
Vanhemmat kirjoitukset löytyvät arkistoista. |
|